Blog Mister Maastricht

Bezienswaardigheden van Maastricht

Maastricht is een stad met veel mooie, bijzondere buurten en bezienswaardigheden. In dit artikel belichten we vier bezienswaardigheden die u niet mag missen bij een bezoek aan Maastricht. Deze zuidelijke hoofdstad staat bekend om haar romantiek, charme en eeuwenoude geschiedenis die tot op de dag van vandaag is op te merken bij een bezoek aan de stad of als inwoner. Het is tevens ook een stad waar Mister Maastricht bedrijfsuitjes en teambuilding activiteiten organiseert, die mogelijk zijn in combinatie met de vier thema’s die hier uitgelicht zullen worden.

Bezienswaardigheden 1: De Bisschopsmolen

Een van de prominente bezienswaardigheden is De Bisschopsmolen. De Bisschopsmolen in Maastricht dateert uit de zevende eeuw en de naam heeft de molen te danken aan hertog Godfried van Bouillon. Nadat Godfried niet meer was teruggekeerd vanaf zijn kruistocht is de molen toegewezen aan de Bisschop van Luik. Het is een watermolen en er wordt speltgraan gemalen, dit is een graan die op dit moment erg populair is onder de broodsoorten. Deze molen heeft een lange geschiedenis van veel verschillende eigenaren en bijzondere verhalen. Het is de oudste draaiende watermolen van Nederland en kan bezocht worden, zodat de bijzondere verhalen van deze molen ontdekt zullen worden. De Bisschopsmolen is te bezoeken met het arrangement “Game & Bisschopsmolen“.

 

Bezienswaardigheden 2: De Grotten van Maastricht

Wat nog niet iedereen weet, is dat Maastricht en omstreken rijk zijn aan talloze grotten. ‘Maastricht Underground’ is de verzamelnaam voor deze grotten die zich bevinden in Fort Sint Pieter, Grotten Noord, Grotten Zonneberg, de Kazematten en de ENCI groeve. Bij een bezoek aan deze bezienswaardigheden doe je figuurlijk een stap terug in de tijd en luister je naar de verhalen die deze grotten toebehoren. Het is een spannende en unieke belevenis om door deze eeuwenoude grotten te wandelen en te ontdekken hoe de ‘underground’ van Maastricht eruit ziet.

Bezienswaardigheden 3: Mosae Forum

Mosae Forum is het nieuwe winkel-, woon- en werkgebied van Maastricht. Het is midden in het centrum gelegen en heeft zich in 2007 gevestigd in het stadshart van Maastricht. Mosae forum bestaat uit 18 winkels, een fine food market met 29 speciaalzaken en een aantal mooie appartementen. Het project is een initiatief van 3W en de Gemeente Maastricht en het is een moderne uitzondering op de vele oude bezienswaardigheden die de stad te bieden heeft. Het is bedoeld als kern van het winkelgebied in het stadscentrum. Het zou een mooie mix zijn van oud en nieuw in de stad met wat extra allure. Een bezoek aan het Mosae Forum is zowel een genot voor het oog als voor de buik!

Bezienswaardigheden 4: Wyck Maastricht

Wyck, op z’n Limburgs uitgesproken als ‘Wiek’, is een woonwijk van Maastricht aan de oostelijke oever van de Maas. Het is een middeleeuws deel van de stad. In Wyck zijn vele bezienswaardigheden als winkels, hotels, cafés en restaurants te vinden. Vooral in de van de prominentere straten zoals de Stationsstraat, de Wycker Brugstraat, de Rechtstraat en de Hoogbrugstraat. De Stationsstraat wordt steeds meer een luxe winkel- en uitgaansstraat, terwijl in de buurt er omheen voornamelijk woon- en kantoorruimtes zijn. Er is iedere donderdagmiddag een markt die biologische levensmiddelen verkoopt en op zaterdag wordt er een antiekmarkt gehouden. Het is een gezellige en levendige buurt met veel attracties zoals het Conservatorium Maastricht, het Stoombierbrouwerij De Keyzer museum en de voormalige brouwerij De Ridder. Wyck is ideal gelegen voor het openbaar vervoer; dichtbij het Centraal Station en meerdere trams- en busstations.

Wilt u ook genieten van deze mooie stad in combinatie met een van deze vier bezienswaardigheden? Dit kan bij Mister Maastricht!
Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor uw bedrijfsuitje of teambuilding?
Neem dan contact met ons op.

Mister Maastricht
Postbus 915
6200 AX Maastricht
T. + 31 (0) 43 325 84 82
E. info@mistermaastricht.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *